Skip to content Skip to footer
O imersiune în profesia de psiholog/ psihoterapeut, lăsându-ne să o percepem, de cele mai multe ori indirect, reflectată în gândurile, gesturile, alegerile personajelor, dar și direct, prin momentele de psihoterapie strecurate printre experiențele lor.

CARTEA ACEASTA ESTE PENTRU TINE DACĂ:

O carte realistă, provocatoare, fără menajamente, ale cărei povești, chiar și dacă nu ne regăsim în ele, ne provoacă să ne adresăm întrebări, să reflectăm la propria viață, să învățăm din experiențele protagoniștilor adevărate lecții de viață. Și chiar dacă nu vom fi niciodată în situații similare, cel puțin vom înțelege mai bine coborârile și suișurile lăuntrice ale celor în care vom ”revedea” personajele acestei cărți, fiindu-le mai aproape atunci când au nevoie.

RECENZII

„Nu firul epic te va ţine legat de carte în majoritatea situaţiilor, ci curiozitatea de a afla gândurile, viziunea, perspectiva personajelor ce trăiesc circumstanţe provocatoare, în care te vei regăsi cel puţin tangenţial.”

RADU NECHIFOR, muzician, naist, profesor, constructor de naiuri.

„Poveşti spuse doar atât cât trebuie, scrise în atâtea pagini cât să nu dilueze esenţa unui om în scenarii lungi. Ai putea crede că dacă ar continua şirul poveştilor, atunci, una sigur ţi-ar dezbrăca chiar o bucată din viaţa ta şi ţi-ar surprinde firea pe care, pe nerăsuflate, Adrian ar aşterne-o spre citire.”

LUCIANA HALOIU, analist comportamental.

„Experienţa de terapeut a lui Adrian se îmbină cu talentul său de povestitor şi face să se audă atât vocea celor care suferă şi nu sunt ascultaţi, cât şi a celor care trăiesc riscul unei transformări creative şi autentice. Această carte cu întâmplări care s-au transformat în poveşti cu mesaj terapeutic, un „ca şi cum” în care se împletesc sensuri care exprimă atât sentimentul de fragilitate, cât şi pe cel de forţă interioară. Imagini, idei şi emoţii comunicate într-un limbaj plin de naturaleţe şi spontaneitate.”

RADU VULCU, psiholog clinician principal, psihoterapeut, membru fondator Asociaţia Română de Psihodramă Clasică.

ACEASTĂ CARTE TE VA AJUTA

“Andre, Harmi și Dina însumează o multitudine de experienţe trăite alături de mulţi copii deosebiţi care au atins cabinetul meu, iar Arin, Celina și Iuna prospectează extinderea lumii copilăriei la perioada de adult. Zinia și Ivi sunt adolescentele care observă mediul social aferent, doar că una dintre ele prin filtrul familiei, iar cealalată prin cel al comunităţii. Adam, Kla, Mo și protagonista anonimă din „Fără Nume” sunt adulţi cu povești de viaţă și moarte, cu speranţă sau chinuri, prin amintiri sau iertări.”

Adrian Bratu

RECENZII

„Terapia doare, căci îţi jupoaie piele după piele ca să ajungă la miez. Dar când eşti un mărăcine căzut în deşert, terapia îţi udă toate florile şi te înalţi liber şi parfumat la cer. În fotoliile generoase ale lui Adrian se petrec sesiuni magice de psihoterapie… Aici te afli pe mâini bune şi sigure, care te inspiră şi te provoacă să te ridici. Care-ţi amintesc că avem voie câteodată să cădem, dar nu avem voie să rămânem jos.”

IRINA MILEA, profesor, traducător, formator, specialist Dream Management.

„Pornind de la „labirintul detectivistic” trăit de mama Dinei, cu multitudinea de simptome şi comportamente, şi terminând cu finalul fericit al poveştii Celinei care a reuşit să-şi gestioneze emoţiile negative şi să-şi depăşească teama de a fi iubită doar pentru ce este ea, am asistat cu sufletul la gură la fiecare episod al acestor creaţii literare, am simţit fiecare stare a personajelor şi, nu o dată, m-am regăsit în trăirile sau atitudinile lor. M-a înduioşat povestea lui MO şi… „mi-e dor de discuţiile cu tine”, vorba Ziniei. Doamne, câte gânduri, emoţii şi scenarii zac în creierul uman!”

ROXANA DINESCU, jurist, mediator, director DGASPC Sibiu.

Atras de ce înseamnă lumea psihică a oamenilor, Adrian Bratu a absolvit Facultatea de Psihologie din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu în anul 1997, pentru ca în 2003 să finalizeze studiile de formare psihoterapeutică a Asociației Române de Psihodramă Clasică. Din experiența sa profesională de peste 25 de ani în instituții de stat și private, în ONG-uri, precum și în cadrul propriului cabinet de psihoterapie, s-a concretizat prezenta carte.